fbpx

Presenttips till Fars Dag!

En gång om året så firar vi alla fäder på deras alldeles egna dag som vi kallar fars dag.
Vad gör ni för att uppvakta honom på ett så bra och känslosamt sätt som möjligt?

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få rabatterbjudanden och nyheter!

Världens bästa pappa! - Premium T-shirt herr

Världens bästa pappa!

– den perfekta fars dagspresenten!

Världens Bästa Pappa - den perfekta fars dagspresenten - Premium T-shirt herr

Världens bästa pappa

Behöver du en present till Fars Dag? Då är det här motivet för dig! Finns på tröjor och olika prylar!

Fars dag

Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder. Den infaller olika datum i olika länder, i Finland, Norge och i Sverige den andra söndagen i november. I flera andra länder firar barnen dagen även till minne av förfäder.

Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng. Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars dag i hela USA.

Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Idén vann dock inte lika stor spridning som Mors dag, och därför tillsattes 1949 på initiativ av det nordiska handelssamfundet en kommitté som fick i uppgift att sprida kännedom om dagen. Tidpunkten för Fars dag senarelades till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera i de nordiska länderna (utom Danmark) och i Estland på andra söndagen i november. Det var dock först på 1970-talet, när man alltmer började betona faderns roll i familjen, som dagen fick en större popularitet.

Farsdagsfirandet sker i första hand privat inom familjen och tar sig liknande former som Mors dag, med farsdagskort, presenter och farsdagsluncher. Dagen uppmärksammas också på många håll med konserter och andra evenemang. Dagen är officiell flaggdag i Finland. I Sverige är Fars dag inte allmän flaggdag, men flaggning är vanligt förekommande.

Rolig 30-års present till killen som har allt - Tröja med tryck - Riktiga män luktar diesel

Riktiga män luktar diesel

Det är ju självklart: Riktiga män luktar diesel!
Så har det alltid varit och så ska det alltid vara!

Finns det en mer perfekt Farsdagpresent?

Kolla våra presenttips för Fars dag!

Rehab is for quitters - Premium T-shirt herr 3

Rehab is for quitters

And nobody likes a quitter…

Som Amy Winehouse sjöng:
”They tried to make me go to Rehab
But I said no, no, no…”

Det här populära motivet finns på olika tröjor och många andra produkter.

De senaste motiven

Här kan du se de senaste tröjmotiven i vår shop!

Heja Sverige

Heja Sverige

Heja Sverige – Visa att du hejar på Sverige med en tröja! Tröjor kanske främst för fotbollsälskare när det är dags för EM och VM för att hylla det svenska landslaget i fotboll.

Rågsved

Rågsved

Visa att du är från orten med de här tröjorna! Rågsved – en klassisk förort i södra Stockholm. Tryck på t-shirts, hoodies, kepsar muggar med mera.

Skön Päls!

Skön Päls!

Citat från TikTok-succén med den unga motocrossföraren med perfekt mikrofonteknik. Klippet från Skövdekungen – Skövdegang.

Pin It on Pinterest

Share This